15.02.2012 г., 20:32 ч.

В нощ като тази 

  Поезия » Любовна
873 0 0


Нощта си облече влюбена в тебе пижама.
Прегърни ме, преди да заспя. Кажи ми, че си тук.
В съня си ще забравя, че всъщност те няма.
Ще се усмихна щастлива. На Живота напук.

Преди да угасне усмивката кротка на мойта Луна,
ще си нарисувам двете ти длани, в които ще се побера.
Ще си нарисувам и едно “Обичам те”, прошепнато с дъха,
укротен във кичурче коса. И без думи мога да го разбера.

В нощ като тази, когато очаквания валят от небето
и се промъкват на пръсти, преоблечени в малки мечти,
тогава цялата се превръщам в обич, а сърцето
го скривам в една кутийка с надпис “За теб! Запази!”.

 

 

Художник: Мистислав Павлов

 

© Маково момиче Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??