4.09.2013 г., 21:41 ч.

В нощната охрана 

  Поезия
386 0 4

И в тази нощ заклета

опитах се да пиша.

Поне във два куплета

душата ми да диша.

 

А мъката натирих

за мисли да подбира.

И мòлива изпилих

та букви да събира.

 

Разтърках си челото

и мисъл ме споходи.

Да пиша за теглото

по мене дето ходи.

 

И в нощната охрана

готов съм да бодувам.

Това ми е прехрана -

на други да слугувам.

 

И ето, че написах

и днеска пет куплета

и вèжди си изписах

със думи на поета.

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??