15.03.2024 г., 11:27 ч.

В някакви разни неща 

  Поезия » Хумористична
129 2 4

Дърветата, дори и с клони криви,
изглеждат тъй кокетни и красиви,
цъфтят, показват си прически,
листенца сипят в улички-гротески.

 

Объркаха се всички знаци,
харесвам черни котараци,
разбирам ги и ги обичам
и пътищата с тях пресичам.

 

Пък през нощта от моята топола,
звездите гледам неприлично гола,
а вятърът мръсник ме гали.
Дали си мисли, че ме сваля?

 

Такава съм. Какво не ти харесва?
Дивачка съм и никак не съм лесна.
Щастлива съм и няма да умирам.
В неща различни себе си намирам.

© Георги Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??