- В следващия си живот ще бъда облак.
- Не можеш, трябва да си капчица. Така ще те намеря.
- Но аз ще съм като всички останали. Как ще ме познаеш?
*- Никога няма да си като всички останали!*
Ще бъда птица и тебе ще търся,
кристално-проблясваща капка роса.
Скрита под клепки затворени
горчиво-солена сълза.
(Поглеждам те...)
Зажадняла те пия на глътки,
утоляваш любовни копнежи
и се давя до забрава в очите ти,
всеки път по-сини и нежни.
Потъвам в тях, но безспирно те гоня
сред безмерни морета, планински поток.
За да те имам, любов, за секунди,
в някой по-следващ живот.
© Иви Всички права запазени