17.08.2023 г., 20:46 ч.

В очакване 

  Поезия
165 0 0

Прибоя тихо се долавя,

полуудавен в нощната тъма.

С запалка си присветвам,

цигара паля,

в очакване да дойде пак деня.

 

На камъка до мен е пустош,

освен беззъба нощна хладина.

Изскочил бриза е отнейде-

втурнал се напусто,

във търсене на края на света.

 

Изсъсква мантрата си вдигнатия пясък,

участващ в танца вихрен на предутринния здрач.

Луната ми намига с матов блясък,

гмурец прелита с крясъка на волния, небесния ездач.

 

Рибарска лодка лениво се протяга,

след кратка дрямка в раздигащия мрак.

Прибоя сякаш се усилва, стяга се -

в посрещане на утрото.

А после на златистия си ден,

отново пак…

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??