Прибоя тихо се долавя,
полуудавен в нощната тъма.
С запалка си присветвам,
цигара паля,
в очакване да дойде пак деня.
На камъка до мен е пустош,
освен беззъба нощна хладина.
Изскочил бриза е отнейде-
втурнал се напусто,
във търсене на края на света.
Изсъсква мантрата си вдигнатия пясък,
участващ в танца вихрен на предутринния здрач.
Луната ми намига с матов блясък,
гмурец прелита с крясъка на волния, небесния ездач.
Рибарска лодка лениво се протяга,
след кратка дрямка в раздигащия мрак.
Прибоя сякаш се усилва, стяга се -
в посрещане на утрото.
А после на златистия си ден,
отново пак…
© Иван Иванов Все права защищены