11.02.2021 г., 7:11 ч.  

В очакване на двеста и трета приказка 

  Поезия » Любовна
192 0 1

О, мила моя! Ти, Шехерезада!

Чаровнице омайваща и млада.

От тебе приказчица чакам аз.

От дълго време всичко в мене страда.

 

Безкрай ми липсват тези героини

сред портокалов цвят или малини,

сред лилии и чудни аромати

от розови листа или жасмини.

 

Малиновите устни в късен час

отново искам да звучат в екстаз.

Къде остана палавата жрица

събличаща воалчета от раз?

 

Жадувам влюбените ти идеи,

целуващите непрестано феи.

В очите ти бленувам да чета

страстта от допира на орхидеи.

 

Не мога просто да си отговоря.

Ти спря на приказката двеста и втора,

и чакам аз, и чакам двеста и трета...

Не казваш нищо ти. Какво да сторя?

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова си мил... 🙂
    Направил си един прекрасен преглед на цялото ми творчество...
    Но какво да правя?
    Думите все не идват и не идват...
Предложения
: ??:??