27.05.2010 г., 22:06 ч.

В очакване на любовта 

  Поезия
820 0 0

***

 

Кой си ти, дето със нежни пръсти

ще докоснеш струните на моята душа?

И със виртуозност, на създанията ангелски присъща,

ще изсвириш върху мен Рапсодия на Любовта!

 

Има ли те на Земята, или още

нероден си в тяло на човек?

Знам, че в сънищата ми пристигаш нощем,

но безплътен и от вятъра по-лек...

 

Ще се срещнем ли сред сенките и как ще се познаем,

две души блуждаещи в света...

Цял живот един за друг мечтаем!

Цял живот... в очакване на Любовта...

 

А стрелките на часовника като длета

върху лицето ми дантелчици дълбаят

и напомнят ден след ден за преходността...

Станах на четирдесет и три – времето за мен нехае...

 

© Христина Мандаджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??