31.03.2009 г., 0:33 ч.

В очите ми примигват светофари 

  Поезия
807 0 26

 

Улиците тихи ме преследват

в глухото, нестихващо мълчание.

Иска ми се пак да те погледна

с тръпнещо, изгарящо желание.

В очите ми примигват светофари,

които са угасващи надежди.

Ръцете ми отдавна са раздрани.

Сърцето ми се свива от копнежи.

 

По устните залепнала е сладост,

която ми горчи като отрова.

Шептейки, вятърът ме гали

и утрото - замръзнало от болка.

В очите ми прелитат самолети,

които се разбиват в тъмнината.

И стъпките ми дишат уморени

от дългото пътуване към здрача.

 

Мечтите ми са малки парашути.

А аз съм лека, бяла птица.

Крилете ми - хартиени и сухи,

не са намерили небе, да ги опитам.

© Ем Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??