2.05.2018 г., 13:08 ч.

В огледалото на любовта 

  Поезия » Любовна
456 1 4

Отколе химерна - до болка позната.

Раздирана вътре - отвън осъзната.

Пристъпва на пръсти - понякога бяга.

В душата ликува - в сърцето ни стяга.

 

Вода ни докарва от девет дерета

със писък на гайда и звън на дайрета.

От ревност пропита - в компромис повита.

Пристига внезапно и без да ни пита.

 

Във дните сватбарски на всяка неделя

изприда си прежда от бяла къделя.

И златни чеизи в ръцете принася,

и своята хубост пред хора изнася.

 

Така ни започва живота съвместен

във дни календарни отдавна наместен.

С любовните тръпки на дните сезонни

във радост и скърби, и мъки резонни.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??