23.09.2009 г., 23:25 ч.

В пепелта 

  Поезия » Друга
469 0 0

И отново в праха на душата си

пристъпвам, самотно смутена,

непритеснявана от никого,

там сухо е, в тишината студена.

 

Огънят пърли сърцето ми

в мрака, ту тупкащо, ту спиращо,

изгубено, прекосяващо нищото,

истински търсещо себе си...

 

В пепелта ще открие ли истина,

като птицата, феникса,

преродена, изкристализирала,

или само останки от нищото ще събира...

© Пролет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??