27.12.2011 г., 17:44 ч.

В розово 

  Поезия
687 0 4

На земята здраво съм стъпил,
само стиховете ми – още наивни.
Грехът постоянно ме дърпа
и се чудя кога ли ще кривна.
Светът ни изгубил е блясъка -
аз още го пиша със розово.
Хорските чувства – ръждясали,
сърцата от егоизъм – грозни.
Коледа в душите ни – ялова -
не ражда ни плод, ни дявол.
Само вън е тъй снежно и бяло,
но снегът - и той се стопява.
И все пак я има надеждата -
и любов още има, и смисъл.
В сърцето розов цвят си отглеждам -
за житейския стих... ненаписан.

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??