22.04.2017 г., 21:04 ч.

В самотата – самотни... 

  Поезия » Философска
763 3 3

В самотата – самотни,
в добротата – добри,
в лошотията – лоши,
във тъгата – сами.

Ето спуска се мрака,
и ни кани на чай,
светлината пък чака,
да я срещнем през май.

И се лутаме слепи,
в омагьосан вертеп
ту сме силни, ту – клети,
ту сме ценни, ту – смет.

Тъй тече си живота,
ден след ден, час след час,
и се будим внезапно,
полудели... без глас.

Пред дилема стаени,
си избираме как
да живеем свободни,
или тънещи в мрак.

И сърцето заплаква,
а душата кърви,
със сълзите изплакваме,
свойте странни съдби.

Потопени до дъно,
в непрогледния мрак,
ще започнем да светим,
и да даваме знак.

Че сме вече красиви,
и невинни деца,
а от дните ни сиви,
ще остане стена.

На стената ще пишем,
че сме тук и сега,
и ще литнем да  вземем,
свобода, светлина.

Ето светъл си вече,
мракът няма го в теб,
ти си топло човече,
а не купчина лед.

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лее се ...., лее се...., запях си го даже. Браво!
  • Това съм го чела някъде някога! От тия запомнящите се стихове е. Аз поне го помня де, а мойта картунка е доста куха )
    Мн хубаво стихче, звучи ми малко като песен между другото.
  • Песенно и поучително!😍
Предложения
: ??:??