Разстла луната русите коси
и пръсна златните конфети.
И аз поисках тя да ме спаси:
и тази вечер да ми свети.
И в тази жълта, мека светлина
на свещ душата ми се моли.
Че тази нощ ще срещна аз жена
във сянката на две тополи.
Постелята е нощната трева.
Свещта - окото на луната.
В очите - огнените зарева.
Завивката са ни листата.
Сърцето ми за нея ще гори
във сянката на две тополи.
След сладката умора призори
сама за още ще се моли!
© Никола Апостолов Всички права запазени
Привет от мен!