31.07.2009 г., 13:15 ч.

В сърцето 

  Поезия » Друга
490 0 3

Едно далечно село идва във съня ми -

на детството с безкрайните лета...

И ми говорят улиците стръмни:

"Ела отново ти при нас, ела!..."

 

Далечен свят, и времена, и хора;

и спомени - като рояк пчели,

ми носят мед - тъй сладък и гальовен,

ухаещ на отминалите дни!...

 

Каква магия скрита в тебе е,

че през годините все още ме зовеш

и всеки път, когато в мислите ми дойдеш,

сърцето ми се пълни със копнеж?!...

 

Онези дни - тъй сладки и безгрижни,

изпълнени със радост и игри -

като далечно, ярко слънце са, което

към мене пръска още своите лъчи!...

 

 

                                                                                                       2001 г.

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??