22.05.2015 г., 9:00 ч.

В сърцето ти 

  Поезия
409 0 9

В сърцето ти

 

Душата ми остана си щастлива,
макар че все я дялкаха, гласяха.
Надипляха я в розови усмивки,
посипваха я цялата със захар.


Пантофките ù бяха по калъпи,
короната тежеше над очите.
Решеше ли за миг да се озъби,
наказваха я, уж да се възпита.

 

Направиха я цялата в извивки,
но никоя не пасваше на кралство.
Под пищни маски пак остана дива,
позлатата събличайки с нахалство.

 

Сега е съвършена като обич,
надбягва се, но само с ветровете.
А стане ли дъждовна като облак,
се сгушва във сърцето ти и свети.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??