21.11.2008 г., 22:53 ч.

В тази минута 

  Поезия » Друга
623 0 3

 


Шепа пясък и няколко чайки
под утаечно сиво небе;
неуверени, бързащи стъпки;
носталгично сами брегове.
Разпилени черупки от думи
за любов, топлина и мечти;
кръглоока луна помежду ни
над прегърнати бели вълни.
Неспокойна, накъсана песен
на тъгуващ за пристан моряк
във следите на късната есен
и проблясващ във мрака маяк.
Точно там сме във тази минута
за последна целувка с нощта -
морски пръски, отдъхващи в скута
на облечена в смях тишина.



© Ирена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??