В теб бях влюбено малко момиче,
а днес - влюбена млада жена.
Ти за мен всеки ден си различен
мъж със хиляди нежни лица...
Вчера - галещ, а днес пък - разбиращ.
Утре може би - влюбен хлапак.
Всеки път топла дума намираш
да прогониш душевния мрак.
Рутината на делника снежен
- в предработния трескав процес,
разгромяваш чрез погледа нежен,
който шепне "Обичам те, днес..."
Личността си на две не разделяш
във служебен и личен баланс,
а деня си със мене споделяш
- с всеки щрих и отделен нюанс.
И със тебе се чувствам различна,
сякаш вливаш във мен светлина...
Ти си моята муза лирична,
аз - любимата твоя жена...
© Магдалена Василева Всички права запазени