28.03.2008 г., 17:46 ч.

В тишината... 

  Поезия » Друга
858 0 3

Тихо е, тъмно е...

Там някъде, далеч от тук

той е сам.

Страда и болка се е настанила

в неговата душа

и не знае той с какво сгрешил е,

за какво го обвиняват.

Заслушал се във самотата

и дори във себе си сега не вярва.

Потънал в тишината на мрака,

загубил дори надежда,

той безмълвно страда,

безсилен вече дори да извика.

Сега само плаче тихо,

заслушал се в глухотата

и прегърнал самотата.

Самотен и отхвърлен от света,

и с мъка оплакващ своята съдба.

Забравен от всички по света голям,

той сега се чувства непотребен.

Не вярва вече, че би могъл

да промени това,

което с него става сега.

Защо никой не го разбра?

И къде сгреши?

Защо отхвърли го светът?

И защо пренебрегна го така?

"Приятелю, аз подавам ти ръка,

защото вярвам в теб,

и в доброто, и в света!

Усмихни се и хвани моята ръка!

Всичко по-прекрасно е

с усмивка на уста!"

И в този миг,

усмивка се разля по неговото лице,

сълзите засъхнаха от неговото сърце!

И слънцето изгря,

а тъмнината си отиде!

Тишината свърши...

И светлина озари неговата душа...

 

© Светла Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мерси много за хубавите коментари Всъщност това е пъврият ми стих... и ми е малко странно и много се радвам,че ви харесва
  • Много хубав стих!Поздрав,Светле!
  • Прекрасно написано, звучи като песен.
    Поздрав СВетле
Предложения
: ??:??