16.02.2014 г., 10:40 ч.

В топли есенни градини... 

  Поезия » Пейзажна
415 0 2

В топли есенни градини...

 

Във топли есенни градини

отрупани със зреещ плод,

аз жълтите листа разривам

и радвам ти се, мой Живот...

 

... И се опивам в този весел,

и зреещо-нектарен ден,

и благославям тази Есен:

мечта за плод родила в мен...

 

... А тя за миг ме натъжава,

понеже младостта сега,

подобно книжна лодка, плава

в една пресъхнала река...

 

... Но срещу мен с коса златиста

и с ветровете Любовта,

усмихва ми се поривисто

и ми намига в Есента...

 

Коста Качев,

16.02.2014.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??