Аз, имам хиляди лица.
И хиляди надежди имам –
пулсират в мене сто сърца
и мисли, рой, неуловими.
Блуждая –
огънче в нощта.
Размътвам се –
вода дълбока...
И ако в някоя посока,
отвей ме вятъра крилат...
Ще пея в бързея –
в потока,
дорде без глас
не срещна, бряг.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени
на него сигурност да имаш
да спреш блуждаещия бяг
и плодове от своя труд да имаш...