6.07.2016 г., 7:53 ч.

В търсене на смисъл 

  Поезия » Любовна
464 3 13

В търсене на смисъл

 

Ще ме прегърнеш ли?

Студено ми е и треперя.

Аз никак не обичам сняг.

 

Стопли ме,

моля те стопли ме.

До пролет да е топло чак.

 

Тогава ще посея цвете,

тогава ще съм топъл дъжд.

Тогава ще се влюбя в тебе,

изведнъж!

 

Тогава ще политна

като птица.

Ще пея весело като капчук…

 

И ще се радвам,

че през тази зима,

останах тук.

 

Тогава ще намеря смисъл,

да не отлитам с есента на юг.

Тогава ще намеря смисъл,

през зимите да бъда тук!

 

Емил Стоянов

05. 07. 2016г.

 

 

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??