В търсене на смисъл
Ще ме прегърнеш ли?
Студено ми е и треперя.
Аз никак не обичам сняг.
Стопли ме,
моля те стопли ме.
До пролет да е топло чак.
Тогава ще посея цвете,
тогава ще съм топъл дъжд.
Тогава ще се влюбя в тебе,
изведнъж!
Тогава ще политна
като птица.
Ще пея весело като капчук…
И ще се радвам,
че през тази зима,
останах тук.
Тогава ще намеря смисъл,
да не отлитам с есента на юг.
Тогава ще намеря смисъл,
през зимите да бъда тук!
Емил Стоянов
05. 07. 2016г.
© Емил Стоянов All rights reserved.