25.02.2018 г., 12:43 ч.

Въпрос 

  Поезия » Любовна
473 0 3

Дали ако бях срещнал друга

щях да съм така щастлив?

Дали ако би срещнал друга

моят мозък сив

щеше да "сипе" чат-пат цветни рими

/а знаеки ги двама на света – да бъдат "Крими"/?

И нека да вали – но на сърцето – Песен –

и неизменно – първа мисъл: "Де си ти Чудесна?"

Дали успял съм нейде си отвън

аз да се мушна в сладкия и сън?

А там- с каква ли роля да съм се сдобил –

на бял кон рицар, шут или дебил?

Но туй да да бъде безразлично на душата,

понеже осветен е пътят и в тъмата!

А пък сърцето бие – хем щастливо, хем тревожно!

Ами! Абсурд! Това не е възможно!

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??