13.06.2011 г., 16:28 ч.

В задънена улица 

  Поезия » Любовна
903 0 20

Ако се пъхна във ревера на морето

и скрита там изчаквам да отминеш,

ще ме откриеш ли, когато и където

разцъфват перли с цвят на бяло вино?

 

Ще счупиш ли вратата на кафеза,

където въздухът е лепкава смола

и колко бързо ще ти стиска да излезеш

от своята криворазбрана свобода?

 

Ако неволно ти превземеш тишината

и после тя се разпилее като пудра,

дали ще бъде вярно, че си вятър

и бухналите ми въпроси ще накъдриш

 

по челото, което дълго ще прелиства

онези питания, нажежени до бакърено,

повдигнали завесите, за да разчистят...

и блъснали се в улица задънена?

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??