2.06.2024 г., 8:55 ч.

В Замръзналото кралство експедиция... 

  Поезия » Хумористична, Строги форми
125 3 1

В замръзналото кралство експедиция.

За там елени нужни са, шейни

и още героичната амбиция

сред лед, и сняг да драпаш много дни.

 

От две принцеси Елза или Анна

дали поне една ще е съгласна?

Надежда в принца сякаш не остана -

да бие път във мисия напразна.

 

- Какво ще кажеш, неотлъчни шуте,

да тръгнем ли към Арендел сега?

- Рисковано е, Принце! Страшен студ е!

Ще ни превърне в статуи снега!

 

- Разбира се! Това е друг живот! 

За Амундсен, за Пири и за Скот!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??