24.03.2006 г., 19:11 ч.

В земята Уз живял е Йов 

  Поезия
731 0 1
Живял в земята Уз
един човек на име Йов...
Той бил правдив и непорочен,
имал три дъщери и седем сина.
А Сатана го заклеймил и казал  Богу
ето твоят раб не без причина се бои
от теб и се отдалечава от злините.
Обградил си неговият дом,
благословил си и труда му,
простри ръка и отнеми му,
да видим няма ли да те похули?
Отне му се на праведният Йов
дома,децата и слугите,
но той не казал нищо против Бог
посипал си главата с пепел...
Плакал,страдал,поболял се Йов
и арфата му се изменила в ридания
на всичко бил готов,но не и против Бог...
И Бог видял и чул...
от всичко по много го възнаградил
деца и дом и сита старост
и за очите много радост.
С години все чета за Йов...
Непримиримост в мен все се надига,
защо не мога да приема,
нали е Божията правда.
Такъв слуга като Йов
не мога май да бъда,
нали съм си жена и греховноста
все още в мен избива...

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Приятно ми е да чета библейски сюжети. Благодаря за този стих, Жени!
Предложения
: ??:??