Вампир
(Преслава Николова)
В дебрите на мрака притаен,
от магията сладка упоен.
Впил зъби в свойта жертва,
живот през пръстите прецежда.
Кръвта му е утеха,
кръвта е негов цяр,
кръвта му дава сила,
кръвта го прави звяр.
На мрака заповядва,
сестра му е нощта,
а вместо майка сутрин,
прегръща го смъртта.
© Преслава Николово Всички права запазени