Вдъхновение
От колко време искат да те умъртвят -
неуморимо, неподкупно вдъхновение!
За трийсет сребърника Юда купи кръст
за изкупителя на всички прегрешения...
Две хиляди години след Пилат - сега,
пред Страшния ти съд смирен заставам.
Живях, греших, простих на брат и враг,
но обич никога не съм продавал!
Изкачвам към Голгота своя трънен стих...
На изранената си вяра се подпирам,
защото знам - след мене ще възкръснеш Ти
и някой друг поет Света ще преоткрива!
© Маргарита Петрова Всички права запазени