11.02.2018 г., 0:09 ч.

Вече не е същото 

  Поезия » Любовна
566 0 1

Вече не е същото

 

Поредната нощ, която вече не е същата.

Поредната нощ на отчаяние и самота.

С горчиво вино пред камината в къщата

тя страда, а в очите ѝ – горест и пустота.

 

Разбито сърце от несподелени чувства,

изкупващо провинение без капка вина.

Той тръгна си, а след него тъгата се спусна

и завладя душата ѝ в тягостна тишина.

 

Не го спря, от огорчение не се опита дори.

Такова падение гордостта не ѝ позволи.

Остана пред камината с празнични дрехи

и във виното потърси забрава и утехи.

 

Но утехи тя не намери, а осъзна любовта,

разтърсващата, изгубена любов във страстта.

„Обичам те!“ – мълвеше тя без глас.

„Обичам те!“ – сърцето изригна в екстаз.

 

Не си отивай любов, недей, не си отивай!

Душата с меланхолия и тъга не покривай!

Най-страшна е самотата в живота суров,

тогава пиянството се превъплащава в любов.

 

Тогава сърцето, мълчаливо, опустошено

крие болката и търси забвение опиянено.

Сълзите блестят в кристала на чашата,

виното омайно искри. А тя … тя вече не е същата.

 

Автор: Еми Авджиева

© Еми Авджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Такава "любов" се пуска. Тя не е истинската! Трябва да освободи място на истинската! Поздрав! Сега е време да се потъгува!
Предложения
: ??:??