2.06.2019 г., 15:41 ч.

Вечер...2 

  Поезия » Пейзажна
277 0 1

 

 

Вечер...2

 

Огънят в камината загасва

и изстива бавно пепелта

в нея със усмивка тъжно-ласкава

въгленче трепти, мъжди едва...

 

Сенките изчезват от стените,

въздухът превръща се на дим

не от болка ли смъдят очите,

не с любов ли в тъмното седим!...

 

... Огънят в камината загасва,

студенее в нея пепелта,

а в комина Вятърът разказва

своя вариант за Любовта...

 

1986.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??