20.09.2017 г., 22:46 ч.

Вечер със съдбата 

  Поезия » Любовна, Еротична
695 1 2

Тази вечер ще флиртувам със съдбата.
Ще ѝ покажа защо при мене е дошла.
С чаша вино ще я посрещна на вратата.
Жадно ще ме гледа и няма да е сама.

 

Дяволът повлякла – за опашката го води.
Пред нея той е като някакво хлапе.
Ангел пък назад смирено ходи.
Лукаво гледа и бъдещето ми чете.

 

Ще ме прелъсти – знае мойта слабост.
И знам, че нея е дошла.
Да ѝ се отдам – това ѝ носи радост,
но след мене ще остане пак сама.

 

Демонът си ще остави да напомня за нея.
Ангелът ѝ ще ме кара да я очаквам пак.
Чаша вино, да я посрещна, ще налея
ден след ден и нощ във мрак.

© Никола Станиславов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??