5.11.2021 г., 6:49 ч.

Вечер влюбена и нежна 

  Поезия » Пейзажна
440 1 0

Вечерта се спусна тиха.
Слънцето във залеза се скри.
Вятърът игрив утихна,
легна в купчина листа да спи.

 

Вечерта е влюбена в звездите -
отдалече я привличат с плам.
Те трептят във висините
и огряват пътя ѝ до там.

 

А загледана във мрака
в тъмното останала сама,
споменът далечен чакам,
от отминал, той не ме видя…

 

Вечер нежна синьо-сива
към звездите тръгна, а нощта
с наметало ме завива
и ме гали с есенни листа…

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??