15.03.2009 г., 7:35 ч.

Вечният град 

  Поезия » Друга
656 1 12

Вечният град

Търсих го по пътища и пътеки,
по булеварди и магистрали,
бос и на скъсани подметки,
на мотор и на Ферари.

Всички пътища водят към Рим,
няма накъде да завия,
но се оказа - град недостижим,
така и не успях да го открия.

Уморен - край пътя седнах
и очите затворих за миг,
от тъмнината себе си погледнах
и Рим в душата си открих!

Който търси, винаги намира -
вълшебен смисъл в загадъчен живот,
че в душата си търсещият се взира
и открива вечния и единствен имот!

© Алекс учо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??