23.01.2024 г., 0:28 ч.

Вечно прав 

  Поезия » Гражданска
277 7 15

На всяка манджа мерудия,

за спор е винаги готов. 

Това е той — филанкишия,

умник и дървен философ.

 

А профилът му — анонимен,

с портрет на лъв за аватар.

Това е той, човек без име, 

но с гръмък никнейм— "Glavatar".

 

Помия лее на талази, 

нарича всички -фил и -фоб. 

Такъв е той — роден да мрази. 

Такъв ще бъде и до гроб.

 

Но смачкат ли му пък фасона

и му покажат среден пръст. 

Тогава, жалката персона, 

надига вой и търси мъст. 

 

Раздава щедро жлъч и злоба, 

пеняви се в безсилен гняв... 

Това е той! Една особа! 

Със диагноза — вечно прав!

© Емил Боянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??