8.10.2015 г., 23:28 ч.

Вечност 

  Поезия » Философска
522 1 2

ВЕЧНОСТ

 

Магическа е тази реалност и сякаш в измислен свят

ще видиш живот в щастие и болка - вечен кръговрат.

Времето не ти е враг, защото няма край или начало,

а ти си единна същност - образ докоснат в огледало.

 

Разпилей се без страх и забравените кътчета преброди

и не тревога - опит почерпи, начало за да се роди.

С устрем напред, хвани си посока още неизживяна,

но помисли за цената на всяка възможност пропиляна.

 

Никога не се настигат реките на пътищата житейски

и далечни, но и близки са времената библейски.

Искаш, бориш и надяваш се, но винаги с помощ само

се достига целта - съдби и тела заедно рамо до рамо.

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??