Вечност
Любовта ми е силна като бурна река,
покорила недрата на стара скала.
Любовта ми е чиста като детска сълза,
сгряла гръдта на майка в нощта.
Любовта ми е тъжна като последно дърво,
впило корени в сянката на своето родно место.
Любовта ми е вечна вселена една,
необятна за стон. Лъч светлина...
© Георги Христов Всички права запазени