23.01.2020 г., 0:10 ч.

Вечността е водопад 

  Поезия » Друга
426 0 0

 

Вечността е водопад от мигове неземни

и веднъж се случва тях дd изживееш.

Пропуснеш ли ги – ще отлитнат като птици

и ще продължиш в самота да тлееш.

 

Тръгни към него за да те изпръска,

що е „Гледам“ и що „Виждам“ научи!

Болка ли изпитваш – тя е свързана с чувства,

обичта сред тях чрез сърцето различи!

 

Вечността е колие безценни мигове,

не можещ да ги върнеш или замениш.

Но сумееш ли спонтанно да ги изживееш

тях в спомените си до гроб ще съхраниш.

 

За мигове на обич всеки си мечтае.

Да откриеш тях излишни са Ячин, Боаз,

щом рано сутрин я целуваш с думите:

- Събуди се, Слънчице! Здравей! Това съм аз...

 

Вечността е изпълнена с мигове, когато

с рози кървави животът те затрупва.

Открий у тях безценното богатство

дори сърцето за последен път да тупва...

 

PS. Днес най-после се върнах и завърших тези стари редове с помощта на тази великолепна песен.

Angelo Camassa & Roberto Danova - It's Wonderful (Angelo Camassa - Tu Per Me )

 

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??