26.04.2008 г., 22:21 ч.

Великден 

  Поезия » Гражданска
803 0 1

ВЕЛИКДЕН

Великденски камбани тържествено звънят...

Звънът им славата Исусова разнася...

За нов живот възкръсва днес светът 

и радост блика във сърцата...

Тържествена е тази нощ навън -

нощта на нашето спасение...

Разнася се камбанен звън -

за слава на светото възкресение...

Камбаните великденски звънят в нощта

и сякаш казват ни да бъдем по-добри...

Звънът им огласява тази нощ града

за нови, по-щастливи дни...

И нека всеки и от все сърце

да слави нашия отец небесен,

и никога във нас да не умре

онази вяра, че Христос възкресе!...

 

© Райна Недялкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??