1.04.2010 г., 13:13 ч.

Великден 

  Поезия » За деца
811 0 3

 Великден

 

Този чуден пролетен ден

е най-велик - Великден.

Всеки е доволен, пременен

с нови дрехи и цветя,

всяка къща - шарени яйца,

с усмихнати, весели лица

и от обич отворени сърца.

Сладък хляб козуначен

мама приготви за нас

за този ден най-празничен,

за църквата поехме завчас.

В многолюдна шарена палитра

започна баба своята молитва.

Пред иконата на Христа

се прекланя днес светa.

Да се сбъдне неговата мечта,

да царува вред Любовта.

 

               1.04.2010г., Мадрид

© Божидарка Божинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??