21.04.2008 г., 23:56 ч.

Великденските яйчица 

  Поезия » За деца
1059 0 6

ВЕЛИКДЕНСКИТЕ  ЯЙЧИЦА

 

Във малка кошничка една

видях аз трички яйчица -

гиздавички, натъкмени,

със великденски премени.

 

"Най-красивото съм аз" -

пее синьото в захлас.

"Аз пък златна съм принцеса -

всеки мен ще си хареса!"

 

Подскочи третото яйце

и извика: "Не, не, не!

Обича всякое дете

"червен борак" да избере!"

 

Прекратиха таз кавга

три усмихнати деца.

И започнаха игра

с писаните яйчица.

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??