28.02.2012 г., 12:01 ч.  

Великият Балкан! 

  Поезия » Пейзажна
496 0 0

Великият Балкан!

Колко красота, величие, омайност
- в себе си крие гордият Балкан!
Колко много свежест, здраве и сила
- поглъщат жадно гърдите!

С викове и песни се носим ний
по криволичещия светъл горски път,
чудни картини се нижат безброй и
трепне в душата най-нежният кът!

И ето, изниква в гората чуден пейзаж,
с накацали в здрача прелетни птици,
но не те, а малки палатки в зелен екипаж,
тук и там - пръснати в небрежни редици!

Лъчиста
------------
Към Чупрeнския Балкан, стих на Мама

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??