5.10.2024 г., 8:50 ч.  

Венецуела в рими 

  Поезия
60 0 0

Венецуела: цела в прицела

                            на Инфлацията,

фиеста, оглушела

от децибелите на протестите.

 

Венецуела: прелела отвъд предела

на Миграцията;

сама със себе си на дуел.

 

О, Венецуела! – венец увяхнал на латинодемокрацията!

 

P.S.  О, тези латиноси!

о, тоз народ горд

от сборувани минуси! –

все от нещо бягащи,

все себе си самопредлагащи

                            за ... експорт!

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??