5.02.2012 г., 12:47 ч.

Верен другар 

  Поезия » За деца
823 0 17

Що е то? (из "Правилата опознай")

 

В студ и зной на пост е пак –

над колите все стърчи.

Денем ли е, или мрак,

светка с трите си очи.

        Щом с червеното огрей –

        стой! – да бързаш хич недей!

        С жълтото ли заискри –

        чакай, още миг поспри!

        Чак накрай с око зелено

        те изпраща – разрешено!

Но недей през пътя бяга! –

смига ти по навик стар.

Не омръзва да помага

на добрия ................  

                   (с..............)

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??