8.12.2009 г., 11:16 ч.

Весела Коледа, деца 

  Поезия » За деца
702 0 10

Две снежинки си говорят -

с вятъра ревниво спорят:

всяка иска още волно

да лети в небе охолно.

Ала, щом се заиграе,

бързо пада, без да знае

и в прозореца, горката,

силно блъска си крилцата.

Там заспива удивена -

шарка е сега студена

и рисува тя на воля

чудни гледки от простора.

Ето - две елхови клонки

шарят топли панталонки;

весела шейна пристига;

дядо Коледа намига.

Някъде сред таз картина,

знам, подъци ще има.

Щом децата са добрички

и послушни ли са всички -

някой през нощта ще мине

(без да му благодариме)

и подаръци безчетни

ще остави с шарки цветни.

'Всички да сте живи, здрави!'

със усмивка ще добави.

С две еленчета крилати

и с шейната от позлата

ще се скрие сред снежинки -

белокрили балеринки.

Че да може да пристигне,

в всики къщи да надникне

и, където спят децата,

да остави знак в леглата.

Всяко сутринта да види -

дядо Коледа е минал.

И под малката елхичка

е оставил дар за всички.

© Хриси Саръова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??