7.09.2010 г., 21:07 ч.

Веселата тройка 

  Поезия » Хумористична
783 0 3

Център за социална рехабилитация и интеграция

с. Дълбок дол, общ. Троян

Александра Богомилова Георгиева - Съни

23 10 1991 – София

Да купонява с приятели и да говори по телефона

Йелис Андреева Будинова Род 28 11 1994

Рисувам свето около мен

Съавтор и редактор - Тодор Трайчев

 

 

Тази работа е част от тяхното "реалити". Чувстват се най-щастливи, когато паднат от инвалидния стол от смях или от радост. Въргалят се, смеят се, обичат се, нищо човешко не им е чуждо.

Чужди са само тези, които ги гледат учудени отстрани и се страхуват да се приближат. Но те вече са толкова малко, че бягат от полезрението ни...

 

 

 

Веселата тройка 

(Рапче в чест на Вики и Гети)

 

Леле, Гети падна.

Вижте как се мята.

Виктор я нападна,

почна се играта.

 

Двамата щастливци

гледат към Луната.

Паднаха от стола

право на земята.

 

Гети, Гети, Гети  - гледа към Луната.

Вики Вики Вики - долу  на земята.

 

Гети, Гети, Гети - долу  на земята.

Вики Вики Вики - гледа към Луната.

 

Огънят гореше. 

Свиреше китара.

Гети си седеше

до Вики женкара.

       

Двамата щастливци,

гледат към Луната.

Паднаха от стола

право на земята.

 

 

 

 

 

Гети, Гети, Гети - тича за кубети.

Гети, Гети, Гети  - има ли кубети.          

 

Вики Вики Вики - Вики хубавеца.

Вики  ли? Кой Вики?... Онзи ли, храбреца?

 

 

Веселата двойка  

бързо се разпадна.

Вики иска тройка,

Гети беше гладна.

 

Двамата щастливци, 

гледат към Луната.

Бяха се спасили

долу  на земята.

 

 

 

© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Успех от все сърце! Радвам се за вас!
  • На концерта "Родени в България" през октомври ще каним и вас. Нама да повярвате, че това е истина. Това са най-чистите, най-откровени, най-веселите и най-тъжни емоции събрани върху един диск с райската музика на Джордже Зефир...
    Ще чуем и стихове на нашите гости /вие/ съшо под звуците на избраните от мен мелодии на класическата панфлейта
  • Поздрави за "тройката" , за "двойката" автори и за Вас г-н Трайчев!!!
    Искрено Ви се възхищавам и дори малко Ви завиждам, за контакта Ви с тези прекрасни деца - нежни и весели души, въпреки "ограниченията" наложени им от Съдбата ... всъщност като се замисля - в много отношения те са по-чувствителни и по-живи!
    Адмирации!!!
Предложения
: ??:??