9.03.2021 г., 13:17 ч.

Вещица 

  Поезия » За деца
267 0 2

Далеч, далеч във дън гора,

зад бука стар

и трънкови стъбла,

е къщатата на стара

вещица.

 

Тя има дрехи от тафта,

два зъба в своята уста,

а за обяд яде чорба.

 

Тя плаши лошите деца,

щом късат нейните цветя,

а на добрите дава мед

и рогчета със сладолед.

 

Има си даже котарак,

само е малко кривокрак,

но знае мишки да лови,

и как по цял ден да си спи.

 

 

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??