Вихрен ритъм
Весталката танцува
храмът на върха
тъне в полумрак
само пламъкът
в огнището будува
сякаш той очаква
божествения знак.
Виденията
в ъглите се крият
а после завладяват
на девицата дъха
устните шептят
а демоните вият
пророчества изричат
докоснали Смъртта.
Бавно пламъкът угасва
олтарът скрива
тайните слова
ще минат векове
и той ще ги разказва
пророчества дошли
от древността, сега.
Ноември, 2017 г.
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени
Боже, все на теб се случва...
Благодаря ти, че умело оневини "прекръстването".