23.03.2018 г., 15:05 ч.

Везувий от любов 

  Поезия » Любовна
535 1 1

ВЕЗУВИЙ ОТ ЛЮБОВ

 

Спокойствие!

И в миг един -

подземен тътен!

Душата тръпне!

После  - грохот.

Небосклонът

стана мътен!

......

 

Парчета пемза

и вулканска пепел!

По склона

лавата се стича.

Адска жега - по пътя

всичко се изпича!

......

 

Утихна изведнъж!

Вулканска пепел

покри Помпей за векове.

А под пепелта - останки от

безброй тела, съдби и обич!

Превърнати на камък

завинаги, за векове!

......

 

Така и с моята любов -

бе като лава на Везувий!

Изригна изведнъж -

гореща, яростна, могъща.

А днес изстива бавно

и в камък се превръща,

под пепелта вулканска,

погребала

мечти, съдби и блянове.

 

Вулканска обич!

Везувий от любов!

© Миопа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, обикновено така изглежда, хубава съпоставка, но все пак, живота продължава, а любовта е като Феникс! Пак ще я има!
Предложения
: ??:??