31.10.2019 г., 7:41 ч.

Видение 

  Поезия » Строги форми
577 0 0

- Кой или какво си ти, видение

явило се безплътно във съня?

Илюзия случайна? Просветление,

което носи мека топлина?

- О, драги мой, нима не ме позна!

Че аз съм ти и в половини две

разделят ни различни светове,

   но душата наша е една!

 

- Как объркан съм сега! Съмнение

ме облива, даже и вина!

Ти си аз... и нямам обяснение

да съм тук и нейде в светлина!

- Трудно е от другата страна,

тяло твърдо щом те прикове!

Аз съм благ, край теб са грехове,

   но душата наша е една!

 

- Аз ли ще изкупвам в заточение

грешки, може би, сред ад в злина?

- Не съвсем, към любовта стремление

ще те води с образ на жена!

- Ще изкачвам мрачна стръмнина

без да видя бели върхове!?

- Вярвай ми, добро ще те зове,

   че душата наша е една!

 

Със борба, надежда, вдъхновение,

ще разбием всяка зла стена

и напълно, в миг на откровение,

   ще се слеем във душа една!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??